Zeus Paints Χρώματα Διαγράμμισης

Το χρώμα διαγράμμισης οδοστρωμάτων αποτελούν, σε συνδυασμό με τους ανακλαστήρες οδοστρωμάτων, την οριζόντια σήμανση οδών. Στόχος τους είναι ο έλεγχος της κυκλοφορίας (διαχωρισμός λωρίδων επιτάχυνσης-επιβράδυνσης ή στάθμευσης), η μεταφορά πληροφοριών στους οδηγούς (π.χ. κατεύθυνση εξόδου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας) καθώς και να διαχωρίσουν και να καταστήσουν εμφανείς τις διαφορετικές λωρίδες των οδών. Το τελευταίο πλεονέκτημα των χρωμάτων διαγράμμισης  είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, ή τη νύχτα, όπου ο οδηγός διακρίνει με λιγότερη δυσκολία όλα τα στοιχεία που περιβάλλουν την κάθε οδό.

Είναι λοιπόν εμφανές ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στον ορθό σχεδιασμό των διαγραμμίσεων. Οι διαγραμμίσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται με υλικά υψηλής ποιότητας, που προσφέρουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Συνοπτικά, τα βασικά χαρακτηριστικά μιας διαγράμμισης είναι το χρώμα, η λαμπρότητα, η οπισθανάκλαση, η αντίσταση στην ολίσθηση και η αντοχή.

Χρώμα: Τα συνήθη χρώματα, τα οποία είναι διαθέσιμα και από τη Zeus Paints είναι Λευκό, Κίτρινο, Μπλε, Μαύρο, Κόκκινο.

Λαμπρότητα: Σχετίζεται με την αντανάκλαση του φωτός πάνω στο χρώμα της διαγράμμισης.

Οπισθανάκλαση: Η ικανότητα του υλικού διαγράμμισης να αντανακλά το προσπίπτον φως στην ίδια διεύθυνση της πρόπτωσης. (Ιδιαίτερα σημαντικό για οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας). Για την επίτευξη της οπισθανάκλασης διασπείρονται επάνω στη διαγράμμιση υαλοσφαιρίδια (αντανακλαστικές χάντρες).

Αντίσταση στην ολίσθηση: Το υλικό της διαγράμμισης θα πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον ίδια αντίσταση σε ολισθηρότητα σε σχέση με το οδόστρωμα.

Αντοχή: Ο χρόνος ζωής της διαγράμμισης, η οποία επηρεάζεται από το είδος και την πυκνότητα της κυκλοφορίας, τον τύπο του υλικού διαγράμμισης, το πάχος της επίστρωσης και οι καιρικές συνθήκες.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός χρώματος διαγράμμισης ορίζονται από το σχετικό πρότυπο EN 1436 (Road marking performance for road users). Άλλο ένα σχετικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο είναι το EN 1871 το οποίο αφορά φυσικά χαρακτηριστικά του χρώματος διαγράμμισης όπως το σημείο μάλθωσης, το σημείο παγοπληξίας και την αντοχή σε αλκαλικά (απαιτήσεις ποιότητας). Άλλες προδιαγραφές που ισχύουν είναι η EN 1824 (τεχνικοί έλεγχοι διαγραμμίσεων), καθώς και οι EN 1423 και EN 1424 (απαιτήσεις υαλοσφαιριδίων και αδρανών).

Η Zeus Paints προσφέρει Ακρυλικό Ψυχροπλαστικό Χρώμα Διαγράμμισης υψηλής ποιότητας σε όλα τα συνήθη χρώματα (λευκό, κίτρινο, μπλε, μαύρο).

Το χρώμα διαγράμμισης είναι διαθέσιμο σε συσκευασίες: 3lt, 16lt, Βαρέλι 200kg Δεξαμενή 1,5tn.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για το τεχνικό φυλλάδιο δεδομένων (TDS) και το δελτίο δεδομένων ασφαλείας (MSDS)

 

image
  • Ελεκίστρα, Πάτρα, 26500, Ελλάδα
  • +30 2610 641 648